Posts Tagged ‘forum’

Forum Fixed

Sorry it took so long for what turned out to be a quick & easy fix.

It looks like there’s a new version that may work better than what I have now. Need to look into that and see if my plugins will work, or if there are work-arounds that’ll take care of those features for me.

Forum Errors

Oh heck! Something broke the forum. I’ll have to look into that…

Another Forum Move?

I’ve gone through so many forum solutions over the years. I moved to bbPress at some point a while ago because I was tired of trying to integrate Vanilla with WordPress. Unfortunately, bbPress doesn’t seem to be updated often, and is seriously lacking… almost everything.

I think it’s time to move back to Vanilla (again). It integrates so much better, and even though I absolutely loved it the last time I used it, it looks so much slicker now.

I’ve been doing some tinkering, and it’s NOT going to be an easy process. There’s a script that’s supposed to help with the migration – but it fails horribly for me no matter what I do to try to coerce into behaving. I’ve mapped out a lot of the fields (maybe I should actually write all of that down and share it) and that portion isn’t so bad. It’s the differences in the way that bbPress and Vanilla each store the content of the first post of each topic that’s going to be the biggest pain. Thankfully my little forum is pretty low traffic, so I can take my time.

So far I’ve tried a LOT of different approaches, and ruled them all out. I think I have a game plan now, and just need to sit down for a day and get it done. I’m hoping it actually works and I’m not wasting my time. It’s not entirely a waste though – I consider myself a database n00b, and hacking through all of this is teaching me quite a bit.

Forum Login Problems

Awesome! The forum isn’t allowing logins? Sorry about that…

I didn’t make any changes to the forum, though I have been attempting to integrate WordPress with a new install of Vanilla. I didn’t think I had made any changes that would impact bbPress, but apparently… I did?

Check back later this weekend. Might need to continue moving forward with the Vanilla install and manual data migration.

Forum Restored

All fixed! Well, for now. If you had an account on the forum, you can login and start posting again. I still need to finish up a few things like add plugins and themes, but otherwise, it’s functional again.

Enjoy!